laupäev, 12. juuli 2014

Ülesanded, Poola

Et meie reis veelgi põnevam oleks, oleme seadnud endile mõned ülesanded igas riigis täitmiseks. Need on tegelikult üsna lihtsad aga samas meie enda jaoks päris huvitavad.

Ülesanded on järgmised: 

  • sõna kohalikus keeles - see võib olla siis kas esimene sõna mille selgeks saime selles riigis olles, või mõni väga kõlav, naljakas või kummitama jäänud sõna, mida lihtsalt ei saa mainimatta jätta.
  • kohalik toit - ootame uusi ja huvitavaid maitseelamusi, kohalikke delikatesse ja lihtsalt roogi, mida selle maa rahvas väga palavalt armastab.
  • kohalikku päritolu jook - selleks võib olla kas vein, õlu või mõni muu jook, mida proovisime ja mis meelde jäi. (Mina üldiselt proovin tumedaid õllesid, Argo heledaid)
  • Inimene - loodame kohata huvitavaid inimesi, kellest meil mingi lugu rääkida oleks. Ei pea olema kohalik, võib ka meiesugune rändur olla, aga kohtama peame teda just sellel maal kus oleme. See on arvatavasti meie ülesannetest ka kõige raskem. Võib ka juhtuda, et mõnel maal me sellist inimest lihtsalt ei kohtagi.


Poola

Sõna - Argo: kanapka - võileib (peaks siia juurde mainima, et Argo arvas alguses, et se tähendab kana :D)
           Mari-Ly: biedronka - lepatriinu
Toit - pierogi - suured täidetud pelmeenid, sees käib tavaliselt hapukapsas, seened ja liha (hind umbes 5 EUR)


Jook - Mari-Ly: Raciborskie ciemne - parim tume õlu, mida välismaal saanud olen, mmmmm.... 
          Argo: Warka - hea õlu jalka kõrvale (hind umbes 1,5 EUR)

Raciborskie ciemne

Inimesed - Magda ja Kamil - meie suurepärased võõrustajad, kes viisid meid Poola jõgedele seiklema ja majutasid viie tärni vääriliselt Poola külalislahkuses.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar