pühapäev, 2. oktoober 2016

Teistmoodi Singapur

Kui üldjuhul Aasia suurlinnad meile muljet ei avalda, siis Singapur on hetkel ainuke erand. Sinna kuidagi kutsub kohe tagasi. Miks? Singapuris on nii kirju ja multikultuurne seltskond ja teatavasti on neil lausa 3 riigikeelt. Inglise keel on üks neist ja ilmselt seetõttu on nad ka veidi rohkem euroopalikud, kui ülejäänud Aasia riigid kus käinud oleme. Öised kanalite äärsed jalutuskäigud (sest päeval on lihtsalt niii palav!!!) ja vaated pilvelõhkujatele on lihtsalt vapustavad. Loomulikult meeldivad meile ka Singapuri eba-Aasialikult puhtad tänavad, aga see ilmselt nende karmi jäätmeseaduse tõttu, mis trahvib isegi sigaretikoni maha viskamise eest 300 SGD-ga.


Erinevalt eelmisest külastusest jätsime seljakotiränduri kombed Austraaliasse, olime veidi vabama eelarvega ning peatusime lausa hotellis :D. Öö hind tuli kusagil 62 SGD paari peale. Ja kui eelmisel korral keskendusime pigem Singapuri kõikvõimalikele tasuta turistiatraktsioonidele, siis sel korral lubasime endale ka tasulisi: 
  • Gardens by the Bay juures olev Cloud Forest - botaanikaaed koskede ja vihmametsa taimedega. Hind 28 SGD
  • OCBC Skyway -  22m kõrgusel olevad sillad puude vahel. Hind 8 SGD
  • Singapore Flyer - Singapuri vaateratas, mis on 165m kõrge ning suuruselt teine vaateratas maailmas.  Hind 33 SGD
  • Marina Bay Sands hotelli katusel olev vaateplatvorm. Hind 23 SGD

Cloud Forest

Cloud Forest - et pisikestest putukasööjatest mööda ei vaadataks olid osad neist Lego klotsidest suurendatud kujul kõrvale tehtud

Cloud Forest

Cloud Forest

OCBC Skyway

OCBC Skyway



Vaaterattal
Marina Bay Sands'i vaated Gardens By The Bay'le

vaade kesklinnale


Wonder Full vee-ja lasershow



Little India linnaosa
Üheks atraktsiooniks võib lugeda ka Duriani vilja söömine, mis on tõesti elamus omaette. Selle väga omapärast lõhna võib tunda mitmekümne meetri kauguselt. Midagi haisvate jalgade taolist. Õnneks maitse oli veidi parem kui lõhn. Muide, Durian on Singapuri ühistranspordis keelatud.
Peale turistitamise käisime shoppamas ja söömas ning veetsime ühe õhtupooliku Clark Quay ääres veinitades. Söök oli hea ja odav nagu alati ja neli päeva möödus imeruttu. Pikemalt Singapuril ei peatukski, sest enamus sai kaetud meie eelmise aasta samateemalises postituses, mille leiate siit: http://vaataringi.blogspot.com.au/2014/11/lammatav-kuumus-mis-paneb-asjad-kaduma.html

hüvastijätt kiskus nutuseks

Sel korral jäi meie GoPro alles ja saime lõpuks Singapuri ka videole jäädvustatud. Kuigi seda juba Facebookis jagasime siis paneme ikka siia ka :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar