laupäev, 5. juuli 2014

Kus me oleme ja kuidas me siia saime?

Asukoht: Poola, Warsawi äärelinn
Temperatuur: 28 kraadi



Kus me oleme?

Oleme tänaseks ületanud kolme riigi piirid, kuid tundub, et pole ikka piisavalt kaugele jõudnud. Eks see kõige mõnusam reisi tunne tuleb alles siis, kui oma varbad lõpuks Vahemerre kasta saame. Seniks aga peame leppima vahepealsete maade ja nende võludega.
Jalkat oleme jõudnud vaid korra vaatama, ühes väikeses Poola linnakeses Suwalkis. Kohalikud selles linnas väga inglise keelt ei osanud aga olid nii abivalmid, et jalgpalli näitava baari otsingutel olles, juhatas ühe baari töötaja meid käte ja jalgadega selgeks tehes, kus asub teine konkurendi baar, et me saaks ikka jalgpalli näha. Loomulikult ei saanud jätta proovimatta ka Poola kohalikke õllesid, mis seekord väga muljet ei avaldanud. Aga peab mainima, et hinnad on küll päris head, kuskil alla 2 euri. 


Eilse öö veetsime ühe mõnusa Poola järve ääres Augustowi linna lähistel. Argo püüdis seal kala aga konksu otsa jäid vaid viidikad, mis järgmisel hetkel järve tagasi lennutati.

Esimesed äpardused on ka loomulikult juba ära juhtunud. Nimelt meie autokese elektrisüsteem otsustas jälle mitte toimida, nii et meil ei tööta ükski sigareti süütaja, mis tähendab, et meie külmkapp ja kõik laadimist vajavad seadmed ei tööta, lisaks muidugi ka raadio. Eks paistab, kas meie poola sõbra Kamili abiga saame selle korda või ei. Täna ongi plaan tema ja ta tüdruku Magdaga õhtupoole kokku saada. Loodetavasti saame ka nende juures ühe öö veeta ning ennast natuke kasida.

Suwalkis peale jalkat


Kuidas me siia saime?

Voodi ehitamine läks libedalt, kuna pool voodit oli õnneks valmis (vana diivani lahtikäiv osa seisis vanaisal kuuriall), oli vaja vaid lisada pikendus ja jalad. Paari tunni nokitsemine ja saimegi ülimalt mõnusa voodi endale, mille all parajalt ruumi kogu meie tavaari mahutamiseks.
Ettevalmistused reisiks hakkasid loomulikult mõni nädal või isegi kuu varem kui reisi algus, aga nagu meile kombeks, jätsime enamuse ikka viimasele nädalale. Nii me siis pidime jõudma valmis oma voodi ja kardinad ja dušši (mis pole siiani valmis), viimased poes käigud ning pakkimised ja peale selle veel ära nägema ka kõik sõbrad ja tuttavad, kes veel nägemata olid.

                      voodi ehitamine täies hoos


Kardinad õmblesin kaltsukast ostetud hiiglaslikust voodilinast. Kinnitasime need traadi ja kruvidega, eks paistab, kas need kruvid ka terve reisi vastu peavad, sest kinnituskohad olid päris nõrgad auto sisemuses :) 


    Kardinapaigaldus team


     Valmiiis!


Do zobaczenia !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar