pühapäev, 20. juuli 2014

Slovakkia

Sõna - Mari-Ly: kava - kohv
           Argo: hora - mägi
Toit - Argo: Bryndzove halusky - lamba juustu klimbid praetud peekoni ja murulauguga. Maitses nagu käsitsi tehtud pasta lamba juustu ja vahukoore kastmega, oli väga väga toitev. (hind 6.80 eur)


       Mari-Ly: Bryndzove pirohy - Suured pelmeenid serveeritud hapukoore, praetud peekoni ja murulauguga. Sarnased Poola pierogi-dega aga sees oli kartulipüree, maitsesid väga hästi :) (hind 6.80 eur)



Jook Budějovický - Palusime siis restorani omanikul tuua meile ehtsat Slovakkia õlut ja onu tuleb tagasi kahe suure kannuga, mille peal kirjas Budweiser. Küsime siis, mis selle kohaliku õlle nimi ka on ja ta vastab Budweiser.... jäime mõlemad mõtlema, et kas tõesti on see sealt ja siis onu lisas noh Tšehhi...Slovakkia... me olime ju kunagi üks maa :D

Inimene - Brosnan - Kohtumine Brosnaniga oli üsna ootamatu. Otsisime parkimis kohta Bratislava kesklinnas ja ükshetk hüppas ei kusagilt välja rõõmus kiilaspäine mees karjudes: " Tere semud, olen ka britt, ärge kartke!" Ilmselgelt meie auto numbrimärk oli talle tuttav. Tuli välja, et mees elab juba mitmendat aastat Bratislavas oma Slovakkia naisega, ise pärit Inglismaalt Manchesterist (kus meiegi 1,5 aastat elasime). Brosnan on hariduselt inglise keele, ajaloo, keldikultuuri-ja keele (ja kes teab veel mille) professor. Veel on ta elanud mitu aastat Tallinnas, Lasnamäel ja Mustamäel ning ka väidetavalt osalenud Balti ketis. Veidi peale seda pandi tal käed raudu, viidi Olümpia hotelli ning saadeti maalt välja Soome.
Pärast pikka jutuajamist juhatas ta meid vanalinna, rääkis veidike linna ajalugu ja näitas kätte parimad suunad vaatamisväärsusteks ning jooksis ise loengut andma.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar